Breaking Point

April 12th, 2010 mikron No comments

Pääsiäinen tuli ja meni, osittain perinteiseen suomalaiseen tapaan suhteellisen tukevasti humalatilan vallassa, ja vähemmän perinteisesti kolmannen valtakunnan raunioilla, maassa joka Rädyn Seponkin mielestä on suhteellisen paska. Enimmäkseen olen samaa mieltä, Saksa on sieltä ja syvältä, paitsi …

Read more…

Categories: Demoscene, Matkailu Avartaa Tags:

Kana sanoo kookos kookos, mitä kana sanoo?

June 17th, 2009 mikron No comments

Jatketaanpa lähes vuoden tauon jälkeen samalla linjalla, eli lempiystävieni ruuan ja juoman parissa. Olen viime aikoina hinkannut muutamaa thairuokareseptiä lähes kyllästymiseen asti, mutta nyt alkaa optimaalisen simppeli kana-kookos-whatnot soosi olla kasassa. Mitä sitä suotta pihtaamaan niinkuin naikkoset, jaetaan ilo muillekin:

Tarvittavat ainekset (sis. häpeilemätöntä mainontaa)

Valmistusmenetelmät:

Huuhdo riisi pariin kertaan (suosittelen tässäkin kaupan riisitiskin skippaamista, Siam-housesta voi hakea ison säkin hyvää jasmin riisiä parilla eurolla), ja laita pulputtamaan riisinkeittimeen.

Kuumennettaessa pannua lisää 3-4 rkl ruokaöljyä ja melko pian perään panang curry paste. Kanansuikaleet paistumaan tehot täpöllä. Lisää 1 rkl sokeria, 1 rkl rosdee, 1 rkl osteriöljyä ja kypsennä kanat. Kaakattajaviipaleiden ollessa kypsiä lisää ~2 dl kookosmaitoa ja anna muhia hetki, pese samalla pavut ja pilko ne vajaan nortin mittaisiksi pätkiksi. Kookosmaidon muhittua muutaman minuutin käännä levy nollalle ja lisää pavut limelehtien kera. Tässä vaiheessa  voi tunkea kaikkea muutakin vihreää, esim ohueksi viipaloitu kukkakaali toimii oikein mainiosti. Panangissa on makua itsessäänkin aika sopivasti, mutta toki oman maun mukaan tätäkin voi sitten terästää erilaisin tavoin, kukin tavallaan.  Pyynnöstä lisäsin pari kuvaa kuva1 ja kuva2.

Hyvää sateista juhannusta itse kullekin Isännälle.

Categories: Ruokaa ja Juomaa Tags: , , ,

Mainiota Sangriaa ilman punaviiniä!

September 4th, 2008 mikron No comments

Taannoin Assembly Summer 2008 tapahtuman alla olin muutaman ystäväni kanssa Helsinkiläisessä Maya -ravintolassa, jossa poikkean työmatkoillanikin usein. Suosittelen Mayaa lämmöllä muillekin, oikein maukasta ruokaa, mukava ilmapiiri ja lähistöllä on paljon muitakin viihdykkeitä ja houkutuksia (Kaisla, Casino, On the Rocks…)

Bongattiin siinä pöydässä minimaalisena mainosstandina pieni kyltti, jossa kehuttiin paikallista Sangriaa. Päätettiin tilata, mutta koska olen itse tanniinille yliherkkä, ja pienikin annos punaviiniä (paitsi kastikkeissa ja ruuanlaitossa yleensäkin, kuumennettuna) laukaisee valtaisan migreenikohtauksen, pyysimme kannullisemme versioituna valkoviinille. Tuloksena oli legendaarisen hyvää lientä, jonka reseptillä on sittemmin tehty useita booleja ja kannullisia.. ja se resepti menee näin:

  • Valkoviiniä 12cl
  • Omenamehua 12cl
  • Karpalomehua 12cl
  • Licor 43 Cuarenta y Tres 4cl
  • Jäitä, appelsiinilohkoja kuorineen
  • Vahvuuden varmuudeksi Vodkaa/Kirkasta maun mukaan

Laita kannuun tai suhteuta em. mittaluvuista boolimaljallinen. Ylläolevasta alkuperäisestä reseptistä kannattaa poiketa niin että nostaa muiden juomion osuuksia korkeammaksi suhteessä Cuarentaan, koska se on aika voimakasmakuista, pieni leppoisa lirauskin riittää. Nauti. Tee uusi annos, nauti, repeat until kooma.

Categories: Ruokaa ja Juomaa Tags:

Popkornia ja Elokuvia

September 1st, 2008 mikron No comments

Huomasin äskettäin minulle niin rakkaassa ja tutussa Sonera Plaza eDomessa Kaappisen Jukan katsauksen Popcorn A-100 “network media tank” purnukkaan. Koska en ollut “ihan” samaa mieltä kyseisen saatanallisen laatikon käyttökokemuksista, suivaannuin ja pistin omat mielipiteeni esille kyseisestä purnukasta. Siitä vaan lukemaan, että kantsiiko moista hankkia!  eDomen katsauksessa Popcorn A-100

Ps. olisi tuo kyseinen laite mulla myytävänäkin. Jos omaat rohkeutta ja luulet että hullun tuuri riittää, tarjoa tuosta joku järkevä summa.

Categories: Viihde-elektroniikka Tags:

Voihan Maanantai

March 31st, 2008 mikron 1 comment

Ahdistava havahtua aamulla lauantai-illan kalsarointirankki edelleen iholla ja kalsareissa siihen että aistii jonkun auton parkkeeran pihaan. “Ei helvetti, siivouspäivä” – olin aiemmin laiskuuttani viimein päättänyt palkasta siivouspalvelun huolehtimaan talon siisteydestä, kallista hupiahan tuo ei ole kun verokarhukin tulee asiassa vastaan 60% kotiapuvähennyksen verran, heti 100eur omavastuun jälkeen. Suosittelen kaikille joilta tuo siivousgeeni puuttuu. Siivouspyörremyskyä karkuun duuniin kohti perinteistä maanantaita.

Päivä meni vielä kohtuuhyvin poiketessani hakemassa Boogien Gentle Eyestä tilaani Retro MMC palikan armaaseen 128Dieseliini. Aiemmin hankkimani IDE64 on lojunut sen vajaan nelisen vuotta kaapissa käyttämättä, lähinnä tuunauksen innon putteesta, mutta tämä MMC palikka pitäisi olla niin “slackereille” sopiva malli jotta josko tästä jotain aikaan saisi. Pleasuredomesta kun vielä valuttaa Gamebase64 setin, niin herkistelyhetket ovat taattuja.

Takaisin työpaikalle.. “haa tilipäivä, nyt voisi viimein ostaa Guitar Hero 3:sen X0:lle”, ja eikun selaamaan nettikauppojen hintoja ja saatavuuksia. Lielahden Gigantin varastosaldo ilmoitti jotta sankaripaketteja on 6 kpl paikalla hyllyssä, joten ränrän kotimatkalla sieltä poiketen.. pieni mutka mutta vittumainen matka, niinkuin tilanne lopulta päättyi. Vitut siellä Gigantissa mitään GH paketteja ollut. Wiille ja Kökköstation3:lle kyllä lootia oli vinot pinot, mikä taasen kuvastaa mielestäni selvästi pelien myyntiä, X0:lle kama menee heti (vissiin se 6 kpl myytiin sitten siinä 10 min aikana kun ajoin keskusta – lielahti) ja muiden lootien versiot lojuvat kauppojen nurkissa pölyä keräämässä. Olipa PS3 version hintakin laskettu alle 80 euron, woot. Otsikko olisi muuten “Perusnegatiivinen Maananantai”, mutta tämä Giganttireissu käänsi kyllä negasäädintä asentoon yksitoista. Vittuilivat vielä että ainahan voit ajaa Kalevan Gigantiin, siellä varmaan näitä vielä on. Varmaampa lähden klo 17 ruuhkassa ajamaan toiselle puolelle Tamperetta ja takaisin, olisin ehkä iltauutisille jo kotona. Voihan maanantai!

Lohdukkeeksi hain Siwasta nelisen kiloa banaaneja, experimentointi banaanikuivauksessa alkakoon!

Categories: Yleinen HuuHaa Tags: ,

Kuivakkaan lihan tarina

March 30th, 2008 mikron 5 comments

Pelit-lehden numerossa 3/2008 ollut artikkeli Beef Jerkystä sytytti mielenkiinnon niin minulla kuin ilmeisesti monilla muillakin tuon kuivalihanakin tunnetun herkun valmistamiseen kotioloissa. Ensimmäistä kertaa tuohon hampaiden purukykyä testaavaan herkkuun tutustuin v. 2003 vieraillessani ystävieni luona Botswanassa, missä kyseinen eines tunnetaan tarkemmin nimellä biltong. Samalla reissulla tuli kierreltyä toki muuallakin, E-Afrikassa ja Sambiassa, mutta sen reissun tarinat ja kuvat taidan kaivaa esiin joskus tuonnempana. Hiljattain muutama vuosi sitten alkoi suurimpiin marketteihin ilmaantumaan käsittääkseni Virosta uitettua jerkyä, käsittämättömään n. 160 euron kilohintaan. Kiitos Pelit-lehden ja muutaman netissä olevan forumin, päätin alkaa kokeilemaan jerkyn tehtailua itse. Here we go… Read more…

Grand Opening

March 30th, 2008 mikron No comments

Hurraa. Josko nyt viimeisin saisi ainakin 8 vuotta suunnitteilla olleen kotisivun korvikkeen, teh blogin, avattua. Viimeiset kuukaudet ovat kuluneet tosin lähinnä WordPress 2.5:sen julkaisua odotellessa, mutta nyt sekin tekosyy on kumottu joten eikun nautaeläintä sarvista (kts. seuraava postaus) ja liha tummumaan. Kippis!

Categories: Yleinen HuuHaa Tags: